Meditasyon, zihni sakinleştirmek ve içsel huzuru bulmak için kullanılan etkili bir uygulamadır. Meditasyon nasıl yapılır konusunda merak edilen pek çok yöntem bulunmaktadır. Özellikle psikoloji alanında meditasyonun zihinsel sağlık üzerindeki olumlu etkileri üzerine çalışmalar yapılmıştır. Yatarak meditasyon, meditasyonun farklı bir biçimidir ve bu yöntemle rahatlamak için yatarken meditasyon yapılabilir. Ancak, yanlış meditasyon teknikleri kullanmak, istenen etkiyi elde etmeyi zorlaştırabilir. Meditasyon uygulamalarının etkili olabilmesi için en uygun yöntemi seçmek önemlidir.
Çakra meditasyonu da bu yöntemlerden biridir ve enerji merkezlerini dengelemek amacıyla kullanılır. Ayrıca, 21 günlük meditasyon programları nasıl yapılır sorusu da popülerdir ve bu tür programlar kişisel gelişim ve içsel dengeyi artırmayı hedefler. Meditasyonun faydaları saymakla bitmez, zihinsel ve duygusal iyilik hali, stres azalması ve konsantrasyon artışı gibi pek çok olumlu etkisi vardır. Meditasyon kaç dakika yapılmalıdır sorusu, kişinin deneyimi ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Meditasyonun temel amacı içsel huzuru ve bilinçli farkındalığı artırmaktır.
Evde meditasyon nasıl yapılır?
Rahat bir şekilde oturun. …
Meditasyonun bir numaralı kuralı nefes. …
Nefesinizi ve duruşunuzu doğru bir akışa soktuktan sonra odağınızı düşüncelerinize çevirin.
Düşüncelerinizin farkında olun. …
Yararlanabileceğiniz farklı meditasyon türleri var. …
Bu şekilde 10 ila 15 dakika geçirmeye gayret edin.
Meditasyona nereden başlanır?
Aşağıda açıkladığımız 6 adımın yeni başlayanların ilk meditasyon deneyimlerinde onlara yardımcı olacağını umuyoruz.
Adım 1: Rahat bir nokta belirleyin. …
Adım 2: Rahatça Oturun. …
Adım 3: Merkeze dönmek için derin derin nefes alın. …
Adım 4: Vücudunuzu tarayın. …
Adım 5: Düşüncelerinizi gözlemleyin. …
Adım 6: Meditasyonu bitirin.
Meditasyon nedir ne işe yarar?
Genellikle sessiz, sakin bir ortamda; bilinç bulanık durumda yapıldığı düşünülse de hareketli ve bilinç tamamen açık durumdayken yapılan meditasyon çeşitleri de vardır. Meditasyonda amaç; varlığı hissetmek, zihne odaklanmak ve zihni anlamak, sonucunda ise iç huzura ve dinginliğe ulaşmaktır.
Meditasyon yapmak günah mı?
İslam dini insanın ruhuna gerekecek bütün maneviyatları kapsar meditasyon yerine namaz kılmak tefekkürde bulunmak zikretmek gözünü yumarak dizüstü kıbleye karşı zikretmek ibadettir ve ruhu tatmin eder. Bu açıdan meditasyon yapmak, islam dinine göre caiz değildir.
Stres için meditasyon nasıl yapılır?
Stresle baş etmek için meditasyon yapın
Gün içinde kendinize 5-10 dakikalık bir zaman dilimi ayırarak meditasyon yapabilirsiniz. Sakin bir yerde oturup gözlerinizi kapayın ve sadece nefes alıp vermeyi deneyin. Bir süre nefes alıp verdikten sonra 20’ye kadar sayın ve her tek sayıda nefes alıp çift sayıda nefes verines alıp vermeyi deneyin. Bir süre nefes alıp verdikten sonra 20’ye kadar sayın ve her tek sayıda nefes alıp çift sayıda nefes verin
Zihin rahatlatma meditasyonu nasıl yapılır?
Konsantrasyon meditasyonu yaparken tek bir noktaya odaklanmalısınız. Herhangi bir kelime ya da mantrayı tekrarlamak, sabit bir objeye bakmak, bir mum alevine dalıp gitmek yahut zihinde bir manzara imajı oluşturup o manzarayı izlemek konsantre olabilmek için faydalı tekniklerdir.
Meditasyon ne zaman yapılmalıdır?
Eğer akşam saatlerinde meditasyon yapmak istiyorsanız, en ideali meditasyon ile uyku saati arasında 1 saat bırakmaktır. Sebebi ise, meditasyonun amacı bedeni rahatlatarak uyku haline sokmak değil, bedeni rahatlatarak zihni daha farkında ve uyanık hale getirmek.
Günde kaç saat meditasyon yapılmalı?
Yapılan araştırmalar seans başına 13 dakikalık meditasyonun fayda sağlamak için yeterli olduğunu ifade ediyor. Yine de, süre kadar düzenlilik de aynı derecede önem taşır. Yabii ki yalnızca birkaç ayda bir 13 dakika pratik yapmak, her gün 5 dakika pratik yapmak kadar fayda sağlamıyor.
Sabahları meditasyon nasıl yapılır?
Düşüncelerinize odaklandıktan sonra nefesinize odaklanarak burada kalın. Sonra yavaş yavaş etrafınıza odaklanmaya başlayın. Meditasyonu yavaş yavaş bitirin. Sabah meditasyonu ile kendinizi rahatlamış, zihnini boşaltmış hissedeceksiniz.
Meditasyon yapınca ne olur?
Meditasyon kişinin iç huzura eriştiği zihinsel rahatlama olduğu gibi, açık bilinçli, hareketli veya tedavi amaçlı da yapılmaktadır. Zihinsel olarak da yapılsa fiziksel olarak da yapılsa psikolojik sağlığa katkıları olan meditasyon kişisel olgunlaşmaya ve farklı düşünsel yetiler kazanmaya yardımcı olur.
Meditasyon kaç günde işe yarar?
Bilimsel literatürde yer alan araştırmalara göre 8 haftalık farkındalığı artırmayı hedefleyen meditasyon eğitiminin beynin “savaş ya da kaç” tepkisini yöneten ve başta korku olmak üzere duyguların yorumlanması ve işlenmesinden sorumlu amigdalayı küçülttüğü bulunmuştur.
Meditasyon gerçekten işe yarıyor mu?
Meditasyon sırasında dikkati ve odağı geliştirmeye çalışmak, hafızaya ve zihinsel berraklığa pozitif bir gelişim sağlıyor. Bu faydalar ise yaşla bağlantılı hafıza kaybı ve demans ile mücadelede yardımcı oluyor.
Evde rahatlamak için ne yapılır?
Masaj yaptırın.
Masaj, stresten arınmak ve rahatlamak için çok etkili bir seçim olacaktır. … Meditasyon yapın. …
Düzenli olarak egzersiz yapın. …
Sıcak banyoda rahatlayın. …
Saunaya gidin. …
Köpeğinizle zaman geçirin. …
Derin nefesler alın. …
Odaklanma meditasyonu nasıl yapılır?
Odaklanma meditasyonu, sürekli yeniden denemekle alakalıdır. Derin nefes alıp vermeye devam edin. Zihninizi tam anlamı ile boşaltmayı başardığınızda, odaklanmak istediğiniz şeye yoğunlaşın. Bu esnada gözlerinizi kapatabilirsiniz, sizi odaklanmak istediğiniz düşünceye yoğunlaştırır.
Meditasyon ortamı nasıl olmalı?
Evde yoga ve meditasyon yapabilmek için gereken ortamı nasıl olmalı.
Yoga ve meditasyon için havadar bir ortam seçin. …
Gün ışığıyla yaşayacağınız geniş pencereler kullanın. …
Bitkilerle taze bir atmosfer yaratın. …
Organik ve kaygan olmayan zemin kaplaması kullanın. …
Kalın bir mat veya halı kullanın.
Meditasyon kaç dakika yapılır?
Tavsiye olarak genelde 20 – 30 dakika sürer meditasyonlar. Kendinizi geliştirdikçe bu 40 dakika hatta bir saate kadar çıkabilir. Günlerce meditasyon yapabilen keşişler ve ruhani kişiler vardır. Veya günlerce tefekküre yani derin meditasyona dalan ermiş kişileri biliriz.
Meditasyon spordan önce mi sonra mı?
Sıkı bir antreman sonrası temponuzu yükselttiniz ve enerjinizi attınız. Bu rutini meditasyonla tamamlayarak bedeninizden sonra zihninizi de sıfırlayabilir ve şarj edebilirsiniz. Spor sonrası kendinize ayıracağınız 10 dakika ile 360 derece yenilenmiş olarak güne devam edebilirsiniz.
Uyumadan önce meditasyon yapılır mı?
Uyku meditasyonu ise daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Bir gevşeme tekniği olarak iç huzuru artırırken zihni ve bedeni sakinleştirebilir. Uyku öncesi meditasyon, yatmadan önce yapıldığı için genel sakinliği teşvik ederek uyku sorunlarının azaltılmasına katkıda bulunabilir.
1 günde kaç meditasyon yapılır?
Meditasyon yapan birçok deneyimli insan, günde iki kere 20’şer dakika meditasyon yapmayı öneriyor ama meditasyona yeni başlayanlar günde bir kere 5 dakika kadar kısa bir süre ile başlamayı deneyebilirler.
Yatarak meditasyon olur mu?
Yoga bilmenize gerek yok. Meditasyon yaparken bağdaş kurarak oturmak da şart değil, koltukta oturarak da yapabilirsiniz. Sadece yatarak yapmayın, çünkü uyuyakalabilirsiniz.
Meditasyon yaparken nelere dikkat edilmeli?
Meditasyon yaparken dik durmaya özen göstermek gerekir. Sandalyede ya da koltukta düz bir şekilde oturulabilir ya da bağdaş kurulabilirsiniz. Ancak sırtın dik olmasına dikkat etmelisiniz. Meditasyon yaparken, gözlerin açık olması odaklanmayı kolaylaştırır.
Meditasyon yapan kişiye ne denir?
Meditasyoncu, düşünürken aklına başka şeyler gelirse, sükunetle mantrasını tekrar eder ve ana konuya geri döner. Kısaca, meditasyonda mantra bir anahtar gibi kullanılır. 2- “Bilinç ayrışması” olarak adlandırılan ikinci yöntem ise, ne olup bittiğini tarafsız bir gözlemle izleme yöntemi olarak açıklanabilir.
Meditasyon hangi hastalıklara iyi gelir?
Meditasyona Başlamak İçin Bir Kaç Neden
Stresi Yönetebilmenizi,
Stres ile Baş Etmenizi Sağlar.
Sosyal Hayatınızı Canlandırır.
Daha Az Çaba ile Daha Fazla İş Bitirirsiniz.
Depresyon ve Anksiyete’ye İyi Gelir, Şifalandırır.
Yorgunluğu Giderir. …
İlişkilerinizi İyileştirir, Geliştirir.
Odaklanma meditasyonu nedir?
Odaklanma meditasyonu, belirli bir odak noktası olmadan net bir zihin elde etmeye çalışmak yerine, dikkatini bir nesneye, sese veya duyuma odaklamana yardımcı oluyor. Bir eğitmen veya öğretmen olmadan da kendi başına bu metodu uygulayabilirsin.
Farkındalık meditasyonu nedir nasıl yapılır?
Düşüncelerinize kaptırıp odada oturduğunuzu bile unuttuğunuzu fark ettiğinizde, konsantrasyonunuzu nefesinize geri getirmeye çalışın. Meditasyona yeni başladıysanız, 10-15 dakika arası oturmaya çalışın ve yavaş yavaş bu süreyi 20-30 dakikaya çıkarın. İsterseniz zamanla 45 dakika hatta 1 saate bile çıkarabilirsiniz.
Sessizlik meditasyonu nasıl yapılır?
Vipassana sürecinde sabaha karşı saat 04.00’te uyanıyor, 21.30’da yer yataklarınıza dönüyorsunuz. İlk üç gün “shila” denilen bir sessizlik egzersizi yapılıyor. Bu egzersiz tamamen konsantrasyon üzerine: önce normal nefeslerinize, sonra burun ve dudak arasında küçük bir alandaki hislere konsantre oluyorsunuz.
İnsan içini rahatlatmak için ne yapmalı?
Rahatlamak, stresi azaltmaya yardımcı olabilir. …
Zihni rahatlatma: Yavaşça derin bir nefes alın.
Veya rahatlamak için başka bir nefes egzersizi deneyin.
Ilık bir banyo yapın.
Dinlendirici bir müzik dinleyin.
Farkındalık meditasyonu yapın. …
Yazın. …
Güdümlenmiş görsellik uygulamaları kullanın.
Stres azaltmak için ne yapmalı?
Kendinizi İyi Hissedin: Stresi Azaltma Yöntemleri
Düzenli Egzersiz Yapın.
Kafein Tüketimini Azaltın.
Bitki Çaylarından Yardım Alın.
Bulunduğunuz Alana Rahatlatıcı Kokular Koyun.
Meditasyon ya da Nefes Egzersizleri Yapın.
Kendinize Vakit Ayırın ya da Sevdiklerinizle Zaman Geçirin.
Strese en iyi gelen şey nedir?
SICAK BANYO: Sıcak su banyosu bütün vücudu rahatlatır, anksiyete ve streste rahatlama sağlar. MEDİTASYON: Bazı iyi ve olumlu düşüncelerin zihne aktarılması streste yardım almada etkilidir. VİTAMİNLER: Stresi azaltmak için gerekli görülen B grubu vitaminleri yeteri kadar alınmalıdır.
Meditasyon yaparken ağlamak normal mi?
Aslında meditasyon sırasında ağlamak oldukça yaygın görülen bir durum. Meditasyon, pek çok insan için stres azaltıcı etki gösterse de bazen ağlamak gibi zor duyguların da ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Ağlamak her zaman kötü bir şey değildir. “İçini boşaltmak”, en nihayetinde tedavi edici etkiye sahip olabilir.
Meditasyon sağlıklı mı?
Bütünleyici sağlık uzmanı Isaac Eliaz’a göre düzenli olarak meditasyon yapmak beyin öz kütlesini ve nöronlar arası bağlantıları artırır, depresyon ve anksiyete belirtilerini azaltır, zihninizi olumsuz düşüncelerden arındırarak endorfin hormonunun salımını yükseltir.
Meditasyon zarar verir mi?
Ancak rahatlama ve hatta kimi kaynaklara göre pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak görülen meditasyonun, ABD ve İngiltere’de yapılan klinik araştırmalarda mani, depresyon, halüsinasyon ve psikoza yol açtığı ortaya çıktı.
Meditasyon beyni geliştirir mi?
Yani evet, meditasyonun beyin üzerinde potansiyel pozitif etkileri oldukça fazla ve beyni geliştirdiği, hatta beyninizin yaşlanmaması ve fonksiyonelliğini kaybetmemesine de yardımcı olduğu kabul edilebilir bir gerçek.
Meditasyon ile kilo verilir mi?
Kilo kontrolümüzü etkileyen bu etmenleri meditasyon ile düzene sokmak mümkün. Çoğunlukla kilo vermeye yardımcı etkisi görmezden gelinen meditasyon teknikleriyle forma girmeye ne dersiniz? Hazır evde geçirdiğiniz bugünlerde, kilo verme konusunda meditasyonun gücünden yardım alabilirsiniz.
Meditasyon bilimsel mi?
Meditasyon, aslında doğal bir ağrı kesicidir. Yapılan bilimsel çalışmalar, 4 günlük zihinsel meditasyondan sonra ağrıların yok olmaya başladığını ortaya koydu. Her gün sadece 10 dakika boyunca meditasyon yapmanın, yaşam kalitesini artırdığı ve duyguları kontrol altına alabilmeyi sağladığı kanıtlandı.
Meditopia ne işe yarar?
Meditopia, yaklaşık 2 sene önce kurulmuş bir meditasyon uygulaması. 60 ülkeye yayılan 5 milyon kullanıcısı ile yakın zamanda 2.3M Euro’luk yatırım turunu duyuran şirket, başladığı günden bu yana koruduğu vizyon ve bunun etrafında şekillenen şirket kültürü ile ön plana çıkıyor.
Yoga ve meditasyon ne işe yarar?
Yoga ve meditasyon kişiye yaşamsal farkındalık kazandırır. Zihnini ve zihninden gelen düşüncelerin, duyguların farkında olmasını ve hangi tepkiyi neden verdiğini bilmesine yardım eder. İçsel huzurunu, dengesini, ve varlığının önemini fark etmesini sağlar.
Aşk meditasyonu günah mi?
Meditasyon yapmak günah değildir çünkü meditasyon bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olup, herhangi bir özel dine ait bir uygulama değildir.
Yoga yapmak dinden çıkarır mı?
Din alimlerinin büyük çoğunluğu için yoga İslam’a aykırı, yoga yapan ve Müslüman olduğunu söyleyenler için ise ortada bir ibadet ve din yok. Diyanet İşleri Başkanlığı endişelerinde haklı olabilir. Kendine taptıran gurular da var. Ancak bu yanlışlıklar sistemin reddini gerektirmez.
Neden meditasyon yapamıyorum?
Her şeyden evvel bunlar bedensel sağlığınız için önemlidir. Kendinizi rahatlatmak meditasyonun temel amacı olsa da, öncesinde de faydalı olacaktır. Korkmak, kaygılanmak, ertelemek kendine güvenmemek hayatın her anında size engel olduğu gibi meditasyon yapmanızı da engelliyor olabilir.
Mantra meditasyon nasıl yapılır?
Mantra meditasyonuna ilk başladığında mantra içeriden tekrar edilerek söylenir. Tekrar ve tekrar aralıksız mantra içeriden minimum 6 dakika boyunca tekrar söylenir. Mantranın kelimeleri ile bağ kurduğunu hisseden kişi ardından mantrayı sesli bir şekilde söyleyerek meditasyonuna devam eder.
Meditasyon nedir çeşitleri nelerdir?
Meditasyon nedir ve çeşitleri neler?
Nefes Egzersizleri ve Meditasyon Meditasyon Türleri.
Meditasyon Türleri Nelerdir?
Yönlendirmeli Meditasyon.
Vipassana Meditasyonu.
Samatha Meditasyonu.
Transandantal Meditasyon.
Çakra Meditasyonu.
Yoga Meditasyonu.
Zihin boşaltma meditasyonu nasıl yapılır?
Meditasyon: “Zihninizi boşaltmak için 20 ipucu”
Düzenli olarak zaman ayırın.
Meditasyon yapmayı alışkanlık haline getirebilmenin tek yolu, düzenli olarak zaman ayırmak.
Nefesinizle başlayın. …
Esneyin. …
Amaç edinin. …
Vazgeçmeyin. …
Deneyin. …
Vücudunuzu hissedin. …
Belirli bir yer seçin.
Meditasyon ne sıklıkla yapılmalı?
Meditasyon yapmaya yeni başlıyorsan 5-10 dakika meditasyon yaparak başlayıp sonrasında kendi isteklerin doğrultusunda bu süreyi artırıp azaltabilirsin. Günde 10 dakika, başlamak için ideal bir süre.
Meditasyon yapınca ne olur?
Meditasyon kişinin iç huzura eriştiği zihinsel rahatlama olduğu gibi, açık bilinçli, hareketli veya tedavi amaçlı da yapılmaktadır. Zihinsel olarak da yapılsa fiziksel olarak da yapılsa psikolojik sağlığa katkıları olan meditasyon kişisel olgunlaşmaya ve farklı düşünsel yetiler kazanmaya yardımcı olur.
Meditasyon kaç günde işe yarar?
Bilimsel literatürde yer alan araştırmalara göre 8 haftalık farkındalığı artırmayı hedefleyen meditasyon eğitiminin beynin “savaş ya da kaç” tepkisini yöneten ve başta korku olmak üzere duyguların yorumlanması ve işlenmesinden sorumlu amigdalayı küçülttüğü bulunmuştur.
Stres ölçümü nasıl yapılır?
İlk adım olarak uzman psikolog stres ölçüm cihazının takılacağı bireyle bir ön görüşme yapar. – Sonra kişiye holter benzeri HRV cihazı takılır ve 24 saat ölçüm yapılır. – Kayıt altına alınan veriler ileri teknolojik yazılımlarla analiz edilir ve 10 gün içinde bireyin raporu hazırlanır.
Gerginliğe hangi çay iyi gelir?
Sakinleştirici Bitki Çayları
Papatya çayı
Melisa çayı
Biberiye çayı
Adaçayı
Sarı kantaron çayı
Kediotu kökü çayı
Tarhun otu çayı
Yeşil çay.
Medite olmak ne demek?
“Kararsız”darlıkta kalmakta karar kılma hali. Rüzgarı yellemek ve fikrini söylememek.
Çakra meditasyonu nasıl yapılır?
Suyun vücudu rahatlatma, gerilimi azaltma, iyileştirme ve arındırma özellikleriyle bütün çakralarınıza tek tek odaklanarak derin bir rahatlama hissine ulaşmanız mümkün. Çakra açma meditasyonunda, her bir çakranın ait olduğu bölgeye ve bölgenin çağrışım yaptığı renklere yoğunlaşmanız gerekir.
Çakraların kapalı olduğu nasıl anlaşılır?
Sakral çakra kapalıysa; yaratıcılıkta körelme, duygusal, ani ve dengesiz çıkışlar, bağımlılığa yatkınlık, yaşama sevincinde azalma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bedensel olarak sakral çakra blokajı belirtileri ise cinsel problemler, düşük libido, düzensiz regl ve hormonal sorunlar olabilir.
Çakra temizliği nasıl yapılır?
Çakra Temizliği için Ne Yapılmalıdır? Sağlıklı beslenme, doğru nefes alma, meditasyon ve günlük rutinlerimiz çakra temizliğinde etken rol oynamaktadır. Düzenli yoga yapmak, yoga duruşları ile beden esnekliğini ve omurga sağlığını korumak çakraların temizlenip açılmasını da sağlamaktadır.
Çakra açılırsa ne olur?
Çakraları açmak ne işe yarar sorusunun en temel cevabı, evrensel yaşam enerjisinin, kozmik enerjinin vücudumuza doğru bir şekilde akmasını sağlamaktır. Böylece sebepsiz şanssızlıklarınızdan ve başarısızlıklarınızdan, anlamsız korku ve iletişim sorunlarından kurtulabilirsiniz.
Çakraları açmak için ne yapmalı?
Çakra Açma Teknikleri. Tıkalı çakraları açmak için yoga, meditasyon, reiki gibi pratiklerden faydalanmanın yanı sıra olumlamalar da yapabilirsiniz. Kendinize her gün tekrarlayacağınız olumlu cümlelerin zaman içinde işe yaradığını, çakralarınızdaki enerji akışını sağlıklı hale getirdiğini göreceksiniz.
Islamda çakra var mı?
Çakralar İslam dininde letaif noktalarıdır. Her taşın cakrası-letaif noktası vardır. Bunlar uygulanmalıdır. Çakra, Sanskritçe’de tekerlek anlamına gelir, ateş çarkı da denir.
Çakralar nasıl güçlendirilir?
Çakranın güçlendirilmesi; yürüme, meditasyon, dokunma ve derin gevşeme ile gerçekleşmektedir. Elementi topraktır. Kızma, gücenme ve sertlik bu çakranın olumsuz etkilenmesine yol açar.
Boğaz çakra nasıl açılır?
Doğal Taşlar ve Aromaterapi
Aquamarin, kalsedon ve turkuaz taşları boğaz çakramızı dengelemekte ve şifalandırmakta kullanılabilinir. Enerji çalışmalarında bu taşları, boğaz çakrası bölgesine koyabilirsiniz. Adaçayı ve okaliptüs de aromaterapi aracılığıyla boğaz çakramızda kullabileceğimiz yağlardır.
Çakra kapalı ne demek?
Burada düzenli ve sağlıklı bir enerji akışının olması yaşam sevincini yükseltiyor ve hayatta kalma duygusunu harekete geçiriyor. Terapötik yoga uzmanları, kök çakranın kapalı olması durumunda anksiyete bozuklukları, korkular veya kabuslar gibi çeşitli problemlerin ortaya çıkabileceğini söylüyor.
Depresyon Hangi çakra?
Taç çakra. Taç çakra başımızın en üst kısmında yer alır. Depresyon, öğrenme zorluğu, ışığa hassasiyet gibi sorunlar, taç çakranın kapandığını anlatan belirtilerdendir.
Çakra nasıl hesaplanır?
Alfabedeki ilk harf te 1. çakra olarak ,2.harf 2.çakra olarak ,3.harf 3.çakra ,4.harf 4.çakra olarak tanımlanarak oluşturulmuştur. Harf sayısı çift haneye gelince ,örneğin ; 22.harf V dir 2+2=4 olarak sadeleştirilir ve 4.çakraya denk olarak yazılır. CÇ,OÖ,UÜ,GĞ aynı kökene sahip oldukları için aynı sayıda titreşirler.
Para için hangi çakra?
Çakra “para çakrası” olarak da bilinir. Aslında bunun nedeni güneş çakrası solar pleksus’un maddi ve manevi kazanç ile alakalı olmasıdır. Karar verme ve sezgiyi enerjilerini düzenler.